Drømmer du om at være selvstændig men føler, at dagpengene og din arbejdssituation er en klods om benet? Så kan du godt tro om igen. Hvis du modtager dagpenge kan du sagtens blive selvstændig, og det gode er, at du har et sikkerhedsnet i ryggen, så du er altid sikret en indtægt hver eneste måned.

Hvis du modtager dagpenge kan du søge om at drive selvstændig virksomhed som bibeskæftigelse hos din a-kasse. Der er dog nogle forbehold, du skal opfylde, før du kan få tilladelse til det. Kig listen igennem hos www.billig-akasse.dk for at finde en god og billig a-kasse.

For det første skal du kunne drive din virksomhed uden for normal åbningstid. Det vil sige, at du kun må bruge tid på din virksomhed efter kl. 17 på hverdage og i weekenderne. For det andet må du ikke have fast telefontid eller planlægge møder, der gør, at du ikke kan møde op med én dags varsel til en fuldtidsstilling eller aktivering.

Om du drømmer om at starte et kommunikationsbureau, er psykoterapeut, maler, webdesigner, fotograf, journalist, arkitekt, syerske, pædagog eller noget helt tiende er fuldstændig underordnet. Så længe du kan opfylde de krav, om at drive virksomhed i fritiden kan du i princippet blive godkendt.

Du skal være opmærksom på, at når du driver selvstændig virksomhed som bibeskæftigelse, vil du modtage supplerende dagpenge, og det kan du maksimum gøre i 78 uger. Efter denne periode skal du enten kunne drive din virksomhed på fuldtid, eller du skal lukke den helt ned for fortsat at modtage dagpenge. Du har først ret til en ny 78-ugers periode, når du har arbejdet i et almindeligt fuldtidsarbejde i 26 uger (6 måneder), eller det der svarer 962 timer inden for en periode af 18 måneder.

At drive selvstændig virksomhed som bibeskæftigelse kan være et rigtig spændende alternativ til arbejdsløshed og ens dage. Der er mange ting, der skal tages højde for, men det er bestemt en oplagt mulighed at få testet den indre iværksætter og få sat sig selv i førersædet igen. Som ledig står man typisk i en situation, hvor man har alt at vinde og intet at tabe, så tag hånd om skæbnen og gå efter sejren, den er værd at tage. Det eneste du mister, er din tid og dine blanke huller på dit CV.Driv selvstændig virksomhed i aktivering

Hvis du som dagpengemodtager går og drømmer om at blive selvstændig men synes, at dagpengereglerne spænder ben for dig, så tro om igen. Som dagpengemodtager har du en sikker indtægt hver måned, og derfor kan du sagtens tillade dig at forsøge at etablere en virksomhed og blive selvstændig, også selv om du er på dagpenge og skal følge alt det, der hedder, aktivering, jobsøgning, rådighedsmøder og alt det andet kedelige.

Men hvorfor ikke tage fat om din egen ledighedssituation og sætte dig selv i førersædet? Nu er Jobcentrene begyndt at tilbyde, at du kan i aktivering, hvor der bliver sat fokus på dig og din selvstændige virksomhed.

Har du ideer og et eventuelt udkast til forretningsplaner liggende, kan du kontakte dit Jobcenter og undersøge mulighederne for at komme i aktivering, hvor du kan få sparring og arbejdsro til at starte din virksomhed op. Undersøg hvilke muligheder du har i netop dit nærområde, for det kan være, du kan kickstarte din virksomhed under din næste aktiveringsperiode.

Der findes virksomheder, der lever af at få ledige i alt fra 4 uger og opefter og hjælpe dem med at komme i gang med deres egen virksomhed. Du kan få hjælp til at udvikle din forretningside, og du får konstant nye inputs til, hvad du kan gøre bedre for din kommende virksomhed.

I sidste ende vil sådan et aktiveringstilbud være en win-win situation for dig. Enten finder du ud af, at selvstændig virksomhed er lige dig, og det vil du fortsætte med, eller du finder ud af, at det slet ikke er dig, og så kan du komme videre med dit liv og satse på at få et job.

Undersøg dine muligheder hos dit Jobcenter, og kom i aktivering, der giver mening. Livet er for kort til meningsløs opbevaring for statskassens kroner.