Netværkskabler er ikke ligefrem et super omtalt emne. Det er godt nok et produkt som vi stort set allesammen har stiftet bekendtskab med på et eller andet tidspunkt, men det er samtidigt ikke noget, som betyder ret meget for ret mange. De fleste er faktisk fuldstændigt ligeglade og vil helst bare at det hele fungerer – og det gør det da også for det meste.

Jeg vil dog i denne artikel meget gerne have lov til at fortælle lidt om, hvorfor det er, at Cat6 netværkskabler godt kan være en investering som er pengene værd, men samtidigt også kan være en investering der er fuldkommen overflødig. Den første, og i mit hoved bedste, årsag er at den forbindelse der kan løbe igennem et Cat6 netværkskabel bare er en hel del større end ved 5e’eren. Dette skyldes at kablet er mere udviklet – der er altså tale om en ny version.

Det som man bare lige også skal være opmærksom på er, at forbindelsen som kan trækkes igennem den gamle model “Cat5e” faktisk er helt oppe på 100 m/bit. Og bruger du i virkeligheden så meget internetforbindelse? Det svarer altså til 12 megabyte i sekundet. Og det er vel at mærke med den antagelse, at du benytter dig af et meget langt kabel.

Prisen har en stor rolle

Den store årsag til, at jeg gerne vil sætte en smule fokus på dette emne er, at der faktisk er en del penge at spare. Det er nemlig en hel del billigere at skaffe sig et Cat5e kabel, end det er at købe et Cat6. Dette skyldes naturligvis, at kablet er en hel del sværere at lave. Derfor kan det være en overvejelse du bør tage, hvis du i virkeligheden ikke har brug for så stor forbindelse og ikke har lyst til at smide penge unødigt ud af vinduet.

Det er i hvert fald en overvejelse som jeg ville overveje at tage, før jeg købte et nyt netværkskabel til mig selv.