Vi drømmer vel alle sammen om at få flere penge mellem hænderne. Har man en fast stilling er det dog ikke bare sådan lige. Man kan ikke bare lige sådan få et ekstra job. Samtidig er der som regel kun lønforhandling en gang årligt. Ved at tillægge dig nogle vaner i hverdagen, gennemgå dine lån hos Paymark og udgifter kan du dog hurtigt spare nogle hundrede kroner om måneden. Penge du kan bruge på at gå ud at spise for eller til at købe nyt tøj. Læs med og bliv klogere!

1. Skab fundamentet gennem et budget

Først og fremmest skal du have lagt et budget. Har du ikke et budget bliver det svært at vide, hvor penge du rent faktisk har. Når du laver et budget finder du helt sikkert også nogle steder, hvor du kan spare penge. Det kan for eksempel være, du får set, at du betaler rigtig meget for din Tv-pakke. Få styr på hvilke udgifter og indtægter du har. Så har du allerede taget første skridt mod at spare penge i hverdagen.

2. Gør brug af betalingsservice

Betaler du ikke alle dine regninger via betalingsservice, så skal du begynde at gøre det i en fart. Skal du have en regning sendt med posten, koster det hurtigt over 40 kroner. Det bliver altså til næsten 500 om året + forbrugt tid. Kunne du ikke både bruge tiden og pengene bedre?

3. Udlej din bil

Deleøkonomien hitter i disse år. Mange har en bil stående, som de ikke bruger så ofte. Hvorfor ikke udleje den? Hvis du blot udlejer den et par gange om måneden, kan du hurtigt tjene lidt ekstra mønter. Der findes platforme, der sørger for at alt er i orden.

4. Tjek dine abonnementer

Et sted hvor rigtig mange danskere kan spare penge er på diverse abonnementer. Det gælder blandt andet TV-abonnement, mobilabonnementet og ikke mindst bredbånd. Lav en sammenligning med de forskellige udbydere på markedet. En anden vinkel du kan tage på det er ved at tænke over, hvad du rent faktisk bruger. Hvor meget er dit data- og taleforbrug? Kan du spare her? Mange betaler også for Tv-kanaler, som de ikke bruger. Gør du også?

5. Anskaf dig et debetkort

Går du altid i minus sidst på måneden? Så betaler du hurtigt nogle penge i renter. Mange får en meget bedre kontrol over økonomien, når de anskaffer sig et debetkort. Så er det umuligt at trække over.

6. Gennemgå dine lån

Har du forskellige kviklån, banklån eller andre former for kvik sms lån, så kan det betale sig at gennemgå dem og se, hvor meget du skylder. Tjek ligeledes hvor meget du betaler i renter og gebyrer. Har du et kviklån vil du helt sikkert betale mange penge i renter og gebyrer. Fidusen her kan være at samle dine forskellige lån i et lån. Du kan eventuelt sætte dig ned med din bankrådgiver, hvor I sammen får et godt overblik over dine forskellige lån. Det kan være, at han kan tilbyde et godt lån, så du kan betale de andre lån ud og tilmed komme til at sidde billigere.